Reasons for assimilation : focus on the Indian Muslims in Kuching, Malaysia - Khemlani David, Maya; Dealwis, Caesar (2009)
Sažetak: Prema Lasimbangu i Milleru (1990), ljudi reagiraju negativno ako osjećaju da su u veću grupu uključeni na nejednakoj osnovi, ali su spremni brzo odbaciti svoj identitet za veći grupni identitet ako je to u njihovu najboljem interesu. Ciljevi istraživanja bili su ispitati želi li indijska muslimanska zajednica u Kuchingu u Sarawaku biti dio malajske zajednice i utvrditi razloge za takvu asimilaciju. Kako bismo razumjeli razloge takve asimilacije i usvajanja malajskog identiteta, proveli smo intervjue otvorenog tipa s trideset indijskih muslimana iz različitih društvenoekonomskih skupina i osam ispitanika u Kuchingu. Služi li malajski identitet indijskim muslimanima u Kuchingu kao osnova za napredovanje na društvenom, ekonomskom i političkom polju? Do asimilacije indijskih muslimana u Kuchingu u lokalnu malajsku zajednicu dolazi djelomice zbog mješovitih brakova s lokalnim malajskim ženama, kao i zajedničke religije, tj. islama. Etničke su granice indijskih muslimana propusne i oni žele biti identificirani kao Malajci
Bibliografija: 26 jed
Sažetak ; resume
Keywords: Muslimani -- Indijci; Malezija