Koparska klesarska radionica i donji dio pročelja katedrale u Kopru - Marković, Predrag (2000)
Nastanak donjeg dijela pročelja katedrale u Kopru u dosadašnjoj se literaturi uglavnom povezuje s njezinom obnovom i posvećenjem 1445. godine. Na osnovu analize njezine arhtitektonske plastike, posebice bujnih listnatih kapitela, kao i na osnovi srodnih kamenoklesarskih djela u Kopru i bližoj okolici autor izgradnju avtor donjeg dijela pročelja postavlja u početke šesdesetih godina 15. stoljeća i pripisjuje djelatnosti lokalne graditeljsko-klesarske radionice majstora Tomasa iz Venecije.
Projekt MZOS
HRV