O gradnji crkve sv. Nikole u Rijeci i o povijesti moderne Rijeke - Roksandić, Drago (2001)
Rad obrazlaže potrebu interkulturalnog pristupa povijesti pravoslavne crkve u Rijeci, s težištem na problematici razvitka moderne Rijeke.
Projekt MZOS
HRV