Prilog poznavanju neolitičkih obrednih predmeta u sjevernoj Hrvatskoj - Težak-Gregl, Tihomila (2003)
U članku se obrađuje novi nalaz četverokutnog žrtvenika sa životinjskim glavicama na uglovima koji potječe s poznatog lokaliteta starčevačke kulture u Cerničkoj šagovini. Spomenuti je nalaz bio poticaj da se ponovo progovori o predmetima te vrste u okviru starčevačke kulture, o njihovu podrijetlu i razvitku te o postojanju ili nepostojanju utjecaja iz vinčanske kulture.
Projekt MZOS
HRV