Krležiana/Senkeriana/Stoppardiana - Čale Feldman, Lada (2003)
Članak propituje tematizaciju Krležina života i opusa u nizu dramskih djela Borisa Senkera, usredotočujući se na neobjavljenu ali izvedenu dramu "Fritzspiel", gdje se, srodno Stoppardovim kompresijama i stilskim prerušivanjima Shakespearea, Krležini "Gospoda Glembajevi" travestiraju uporabom prokušanih modela kazališne povijesti, od antike do plesnih predstava Pine Bausch.
Projekt MZOS
HRV