Časopis "Neven" i "Jadranske vile" - Brešić, Vinko (2004)
U radu se, nakon autorova članka, prvi put donosi kompletna bibliografija časopisa "Neven" (1852-1858) i njegova nasljednika "Jadranskih vila" (1859). Bibliografija uključuje glavne skupne podatke o časopisu, bibliografiju godišta (svezaka i brojeva) te bibliografiju svih priloga sa šifrom njihove žanrovske pripadnosti prema određenoj klasifikaciji. U dodatku je i više slikovnih priloga – naslovnica, portreta urednika i suradnika te faksimila prvih brojeva i važnijih priloga, a na samome kraju i indeks suradnika, odnosno autora časopisnih priloga te sažeci na hrvatskome i engleskom.
Projekt MZOS
HRV