Trajno živa usmenoknjiževna baština - Botica, Stipe (2005)
U ovome se radu razmatra život hrvatske usmene književnosti na temelju suvremenih zapisa. Glavna je svrha pokazati da usmena književnost nije samo relikt prošlosti već da se prirodno uklapa u ukupnost života neke sredine. Nekoliko učestalijih motiva hrvatske usmene književnosti žive do danas. Naši primjeri pokazuju da su se neki klišejizirani sižeji uščuvali, mada u nešto promijenjenu obliku. Njima se uspostavlja veza sa starijim arhetipskim oblicima.
Projekt MZOS
HRV