How to Cope With History? The Croatian Example - Jakovina, Tvrtko (2007)
Autor je u tekstu najprije definirao koje su povijesne epizode "problematične" u hrvatskom društvu. Mada se često raspravljalo i o podrijetlu, banu Jelačiću, srednjovjekovnim kraljevima, na kraju se uvijek dolazi do Jugoslavije.
Hubert Isak (ed.), NWV Neuer Wissenschaftlicher Verlag, GmbH, Wien/Graz
Projekt MZOS
ENG