Paletinov pogled na svijet u povijesnom konetekstu - Polić-Bobić, Mirjana (1992)
Rad proučava kulturno-povijesni kontekst Paletinova intelektualnog rada, osobito se baveći ulogom njegova iskustva "čovjeka s granice zapadnog kršćanstva", kao i ulogom njegovih teoretskih i političkih stajališta, u upoznavanju i tumačenju Novoga svijeta.
HRV