Domoroci i došljaci: predodžbe - Polić-Bobić, Mirjana (1993)
U članku se prikazuje najčešće obrasce percipiranja Drugoga u tijeku sraza kultura do kojega je došlo prilikom španjolskog osvajanja Novog Svijeta. Upućuje se na najpoznatije izvore za istraživanje te problematike u corpusu španjolskih kronika o osvajanju.
HRV