Socijalna obilježja smrtnosti u Makarskoj u drugoj polovici 19. stoljeća - Anušić, Nikola (Array, 2008)
U radu se na temelju Matice umrlih grada Makarske 1871-1883. istražuje socijalna korelacija smrtnosti i socijalno-društvenme strukture.