Međimurska ojkonimija na mađarski način - Frančić, Anđela; Žagar Szentesi, Orsolya (2008)
Uvodni dio rada osvrt je na prvotne tragove međimurskih naselja i njihova imena te na pretkazivu prisutnosti mađarskih elemenata i međimurskoj onimiji. Središnji je dio rada analiza nasilno pomađarenih ojkonima u sveopćoj mađarizaciji Međimurja potkraj 19. stoljeća. Bilježena mađarskom grafijom te lišena svega prepoznatljivo hrvatskog u izrazu i sadržaju, mađarska imena međimurskih naselja nikad nisu zaživjela u narodu. Odlaskom Mađara i ona postaju dio povijesti, podsjetnik na neuspio pokušaj zatiranja hrvatskog identiteta u Međimurju.
Projekt MZOS
HRV