Oknašce u austrijsku književnost devedesetih - Lacko Vidulić, Svjetlan (Array, 2000)
Književnopovijesni uvod u prijevode austrijske proze 1990-ih godina, nastale u ljetnoj školi prevođenja na Premudi 1999. god. (prevedeni autori: Bettina Balàka, Melitta Breznik, Christoph Janacs, Manfred Schild, Friederike Schwab ; prevoditelji/ce: Snježana Božin, Elenmari Pletikos, Kristina Marček, Romana Perečinec, Milka Car, Irena Grgurić, Hrvoslava Šošić, Lidija Lacko, Jelena Šošić, Leonard Pon).