Lokalitet Klinac(grad) - Pisk, Silvija (Array, 2012)
Lokalitet Klinacgrad nalazi se Sisačko-moslavačkoj županiji, administrativno u sastavu grada Petrinje, oko 8 km južno od Petrinje, na prometnici Petrinja - Hrvatska Kostajnica, iznad sela Klinac. Trenutačno su na lokalitetu vidljivi ostaci peterokutne kule, međutim ovaj je prostor bio naseljen još u prapovijesti te pruža zoran primjer kontinuiranosti naseljavanja kroz sva povijesna razdoblja. Pisani izvori za utvrdu Klinac poprilično su oskudni pa će tek nova sustavna arheološka istraživanja moći dopuniti spoznaje i dati nova saznanja o ovom lokalitetu.