Okrugli stol "Nova dubrovačka historiografija: dr. sc. Nenad Vekarić i suradnici", Zagreb, 28. svibnja 2009. - Janković, Branimir (2009)
U Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu 28. svibnja 2009. održan je okrugli stol o recentnoj dubrovačkoj historiografiji, točnije, povjesničarkama i povjesničarima Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, predvođenima voditeljem Zavoda Nenadom Vekarićem. Okrugli stol održan je inicijativom Drage Roksandića i u organizaciji Centra za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. Prema zamisli moderatora Drage Roksandića, suradnici Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku, Zdenka Janeković-Römer, Nella Lonza, Vesna Miović, Stjepan Ćosić, kao i voditelj Zavoda Nenad Vekarić, iznijeli su za potrebe rasprave iskustvo osobnog i profesionalnog, pojedinačnog i timskog, arhivskog i historiografski inovacijskog rada u Zavodu. Okrugli stol o dubrovačkoj historiografiji predstavljenoj radovima Nenada Vekarića i njegovih suradnika u Zavodu za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku omogućio je njezino dodatno upoznavanje i uputio na promišljanje različitih historiografskih pitanja, kao i vlastitog rada, ali i djelovanja hrvatskih historiografskih sredina.
HRV