Čakavsko narječje u jezičnim atlasima (s primjerima karata razvoja ę u 'jezik', 'jetra', 'žeđ') - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2013)
Rad prikazuje zastupljenost čakavskih govora u međunarodnim atlasima (Općeslavenski lingvistički atlas, Europski lingvistički atlas). U trenutku kad hrvatski jezik još nema svoj atlas, na temelju postojeće građe za atlase na čakavskim je punktovima istraženo rasprostiranje jedne karakteristike - razvoja prednjeg nazala ę iza palatalnih suglasnika u a ili e - u trima riječima i izrađene su tri jezične karte.