Les Yougoslaves a la conference de paix de Paris et l'heritage de la premiere guerre mondiale - Jakovina, Tvrtko (Array, 2007)
Autor problematizira važnost nastanka Kraljevstva SHS nakon Prvog svjetskog rata za različite južnoslavenske narode. Problematizira odnos prema 1918. i 1919. u različitim državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije danas.