Damoklov mač stvarnosti (Hrvatska kratka priča devedesetih) - Bagić, Krešimir (2007)
Članak nudi poetičku i stilsku razdiobu hrvatske kratke priče u devedesetim godinama 20. stoljeća te interpretacije paradigmatskih tekstova i opusa. Autor izdvaja i opisuje četiri pripovjedne poetičke matrice: kritički mimetizam, prozu urbanog pejzaža, eskapizam i interdiskurzivnost.
Projekt MZOS
HRV