Marginalije uz temu "Croato-Turcica" - Moačanin, Nenad (2007)
Prilog pokazuje raznovrsnost i bogatstvo hrvatsko-turskih veza u prošlosti, te dovodi u pitanje uvriježene stereotipe. Također se ističe prednost učenja klasičnih jezika za razumijevanje i snalaženje i takvih jezika, koji su vrlo nesrodni grčkom i latinskom, poput osmansko-turskog.
Projekt MZOS
HRV