Politički govor s maskom kao prijevod s maskom - Bertoša, Mislava; Đurin, Sanja; Ivanišević, Srećko (1995)
U članku se analiziraju načini na koje je jedan te isti događaj - iskrcavanje saveznika u Normandiji za vrijeme Drugog svjetkog rata - prikazan u dvjema novinama različitih političkih i ideologijskih orijentacija.
HRV