O aktualnome sociolingvističkom i lingvopolitičkom statusu standardnih jezika na novoštokavskoj osnovici - Pranjković, Ivo (2008)
U prilogu je riječ o karakteristčnim sociolingvističkim i, osobito, lingvopolitičkim novostima koje su se u vezi s hrvatskim, srpskim, bosanskim (bošnjačkim) i crnogorskim standardnojezičnim varijetetima događale od devedesetih godina naovamo.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV