Od masovne kulture do kulture za mase - Kolanović, Maša (2012)
Rad se bavi poviješću masovne kulture u Hrvatskoj u razdoblju između 1945.-1954, odnosno od vladavine socijalističkog realizma kao normativne estetske doktrine do njegova raspada početkom 50- ih godina. Rad promatra transformaciju masovne kulture od socrealističkog koncepta kulture dostupne svim klasama do koncepcije masovne kulture zapadnjačke provenijencije koja dominira jugoslavenskim popularnokulturnim poljem nakon 1948.
Projekt MZOS
HRV