Pasionska baština u hrvatskoj tradicijskoj kulturi, posebice u usmenoj književnosti - Botica, Stipe (1999)
Autor je odredio opseg pasionskog motiva u tradicijskoj kulturi. Na temelju brojnih zapisa hrvatskih narodnih pjesama (od svršetka 19. stoljeća do 70-ih godina 20. stoljeća) i dvadesetak zapisa iz svoje rukopisne zbirke dao je izgled, smisao i značenje ovoga važnog segmenta hrvatske duhovnosti.
Projekt MZOS
HRV