Preference športov mestnih otrok v višjih razredih osnovne šole - Bosnar, Ksenija; Gošnik, Jelka (2000)
Ta raziskava prikazuje preliminarne rezultate preference športov pri otrocih. Vzorec je zajel 1294 osnovnošolcev - učencev in učenk od V. do VIII. razreda zagrebških osnovnih šol. V raziskavo niso bili vključeni obrobni deli Zagreba in primestna naselja. Otroci so z lestvico od 1 do 5 ocenjevali 52 športov, ki jih uradno priznava Hrvaška športna zveza. Dečki v vseh starostnih obdobjih dajejo v športu prednost nogometu. Pri dečkih je najbolj nepriljubljena ritmična gimnastika, tradicionalni "ženski" šport. Deklice, ne glede na starost imajo najraje plavanje in tenis, odklanjajo pa rokoborbo in boks.
Projekt MZOS
OTHER