Suradnja programera i knjižničara: put do zadovoljavanja minimalnoh skupa funkcijskih zahtjeva prilikom izrade knjižničnog softvera - Mrklic, Zoran; Vrana, Radovan (2001)
U radu se govori o potrebi suradnje programera i knjižničara tijekom cjelokupnog procesa nastanka knjižničnog softvera sa svrhom boljeg (kvalitetnijeg) rada knjižnice i većeg zadovoljstva korisnika. Knjižnični softver središnja je tema ovoga rada kojoj se u knjižničnoj okolini ponekad ne pridaje potrebna pažnja, te je njegov nastanak često povezan s nerazumijevanjem uloga i funkcija knjižnice u društvu od strane programera ali i nepoznavanjem postupaka nastanka softvera od strane knjižničara. Zajedničkim radom na utvrđivanju osnovnih zahtjeva koje knjižnični softver mora ispuniti postiže se njegova veća kvaliteta i mogućnost postizanja veće kvalitete i raznovrsnosti usluga knjižnice.
Projekt MZOS
HRV