Oblikovanje teksta u antičkoj retorici - Turković, Slađan (1997)
Promišljanja antičkih mislilaca ne ograničavaju se samo na kategorije riječi i njihovom odnosu prema označenome u stvarnosti, već se posebna pažnja posvećuje oblikovanju odn. produkciji određenih tekstnih vrsta. U radu se analiziraju antička retorička pravila i njihova primjenjivost u oblikovanju suvremenih tekstnih vrsta.
Projekt MZOS
HRV