Diplomski studij muzeologije i upravljanja baštinom - Babić, Darko muzeolog (2008)
Katedra za muzeologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ovoj akademskoj godini započinje s novim diplomskim studijem muzeologije i upravljanja baštinom. Sukladno 'bolonjskom procesu' diplomski studij završava stručnom/akademskom titulom magistra muzeologije i upravljanja baštinom, a otvoren je svima koji su prethodno završili preddiplomski trogodišnji studij, odnosno prijašnje četverogodišnje studije. Pri oblikovanju novog programa posebna se pozornost posvetila potrebama muzejske zajednice u Hrvatskoj. U ovom kontekst posebno vrijedi istaknuti oformljeni modul muzejske komunikacije i muzejske pedagogije, kao i modul specijalizacije u području upravljanja baštinom. Unutar izlaganja biti će detaljnije predstavljen studij: struktura, oblik i načini studiranja, moduli i kolegiji ovog jedinog studija u Hrvatskoj izravno posvećenog obrazovanju muzealaca i baštinskih djelatnika.
Projekt MZOS
HRV