Badessa Madre Antonia - glas iz parlatorija - Protrka Štimec, Marina (2009)
Dvije verzije poznate novele Slobodana Novaka na različite načine realiziraju naknadno pripovjedačevo viđenje njegove djetinje "najtrajnije i najneobičnije" ljubavi. U članku se pokazuje u kojoj se mjeri i s kojim ishodom svaka verzija novele nosi s vlastitim polazišnim pitanjima - gubitkom djetinjih iluzija, ali i razmjerima moralne snage i odgovornosti pojedinih likova.
Projekt MZOS
HRV