Dvorska kapela sv. Križa u Ninu : s uvodom o starohrvatskoj Ninskoj župi i o istraživanju starohrvatskih spomenika u Ninu, a s dodatkom o postanku dalmatinsko-persijskoga kružno-kubetnoga graditeljskoga tipa - Jelić, Luka, povjesničar (Djela Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti ;, 1911)
Opis kraljevskoga grada Nina, arheološka istraživanja početkom 20. stoljeća starohrvatske ninske župe i starohrvatskih spomenika.