[Ilustracija za Kerempuh] - Režek, Ivo (1946)
Po sredini alegorijski prikaz Pravde u liku mlade djevojke sa povezom na očima, mačem u desnoj podignutoj, te vagom u lijevoj spuštenoj ruci. Na lijevoj strani vage ljudske lubanje (1941-1945), a na desnoj koja preteže vrećice pune novca (1946). Pravda korača iznad groblja i zgarišta kuća iz kojih se vije gusti, crni dim, dok su na desnoj strani prikazani neboderi, te četiri muška lika u svečanim odijelima, od kojih je jedan svećenik.