Ricerche di storia zaratina - Sabalich, Giuseppe (l'autore, 1912)
O javnim satovima, o javnoj higijeni u vrijeme Dandola, o procesu protiv vještica 1818. god., o ukinutim i razrušenim crkvama, o zavjeri masona 10. veljače 1799. u jednoj zadaraskoj krčmi, o Alvise-u Zoli, nadgledniku robijaša na prisilnom radu.