Le leggenda di "Renatus rex bonus" nelle tradizioni dalmatiche - Nikolić, Emanuel (s. n., 1902)
Natpis "Dobri kralj Renato", nađen na Šipanu, odnosi se na Renata Anžuvinca (1409.-1480.) a nastao je nakon što ga je Alfonso V. Aragonski 1442. god. porazio u borbi za napuljsko prijestolje. Vjerojatno potječe od izbjeglica koji su se bili borili s Renatom. Spominje se nadalje legenda o korčulanskom "rex clementissimus" i o karnevalskom "rex rusticus", bez nekog posebnog zaključka.