S mora i primorja : sa ilustracijama Josipa Berse - Car, Marko, književnik ([S. Artale], 1896)
Šest pripovijetki. "Gospar Gjivo" opisuje život dubrovačkoga vlastelina koji predstavlja Dubrovnik i njegovu slavnu prošlost.