Nicolò de Matafari, archivescovo di Zara ed i suoi scritti. - Matafaris, Nicolaus de; Bianchi, Carlo Federico ([Zadar] : [s. n.], 1881)
Matafarijeva Papinska riznica ili priručnik za crkveno osoblje. Govori o dužnostima biskupa i drugih posvećenih osoba, o obredu posvete biskupâ, svećenikâ, đakonâ i dr., o obredima blagoslova i posvete svake vrste. Piše o kanonizaciji svetaca, o ceremonijama svečane trodnevnice Velikog tjedna, o načinu služenja svete mise i dijeljenja sakramenata. Svemu ovome pisac navodi i razloge te utemeljenje na kanonskim odredbama.
Unutarnji nasl., str. [11]: Thesaurus pontificum : saeculo decimoquarto exaratus / a Nicolao de Matapharis.
Izv. oblik piščeva imena: Nicolaus de Matafaris.
Prir. i predgovor napisao Carlo Federico Bianchi.
Str.[1]-9: [Predgovor / Carlo Federico Bianchi].
Bilješke: str. 10.
Matafarisov tekst na lat., Bianchijev predgovor na tal. jeziku.
Keywords: Sakramenti -- Priručnici