Zur Historia Salonitana des Thomas Archidiaconus von Spalato : Studie I-V - Kršnjavi, Isidor (s. n., 1900)
O Povijesti Salone Tome Arhiđakona, a posebno o XVII. poglavlju i pitanju kako je Koloman postao hrvatski kralj.