Zur Historia Salonitana des Thomas Archidiaconus von Spalato : Studie I-V. - Kršnjavi, Isidor ([Zagreb : s. n.], 1900)
O Povijesti Salone Tome Arhiđakona, a posebno o XVII. poglavlju i pitanju kako je Koloman postao hrvatski kralj.
Na poleđini nasl. lista: Übersetzung aus dem "Viestnik Kr. hrvatsko-slavonsko-dalmatinskog zemaljskog arkiva".
Bibliografija i bilješke uz teskt.
Keywords: Toma Arhiđakon; Split -- Povijest -- Srednji vijek; Split -- Crkvena povijest -- Srednji vijek