Vrlika u borbi : jedna stranica iz suvremene istorije dalmatinskih odnošaja - Kulišić, Josip, političar (Srp. dubrovačka štamparija A. Pasarić, 1897)
"Vrličko političko pitanje" te odnosi između narodnosnih interesa dalmatinskog Srpstva i političke utopije nepomirljivog Hrvatstva.