Vrlika u borbi : jedna stranica iz suvremene istorije dalmatinskih odnošaja - Kulišić, Josip, političar (Dubrovnik : Srp. dubrovačka štamparija A. Pasarić, 1897)
"Vrličko političko pitanje" te odnosi između narodnosnih interesa dalmatinskog Srpstva i političke utopije nepomirljivog Hrvatstva.
X. je pseudonim Josipa KUlišića.
Keywords: Vrlika -- Politička povijest -- 20. st; Vrlika -- Povijest -- 20. st; Vrlika -- Etnički odnosi -- Politički aspekti -- 20. st; Velikosrpska ideologija -- Hrvatska; Srbi -- Hrvatska -- Povijest -- 20. st