Memoriale del comune di Zara : a sua sacra maestà l'imperatore Francesco Giuseppe I : sulla rete ferroviaria Dalmata e sua congiunzione colle ferrovie Bosnesi ([s. n.], 1879)
Apel zadarske općine caru da se izgradi dalmatinska željeznica te da se poveže s onom bosanskom. Poticaj caru da se u tu svrhu upotrijebe državni novci.