Intorno la questione dalmatica - Ljubić, Šime, povjesničar ([S. l.] : [s. n.], 1861)
O nekim pitanjima vezanim uz Dalmaciju.
Sadržaj: II. A Nicolò Tommaseo a Firenze. III. In risposta al sig.r Giuseppe Ferrari-Cupilli. (V. Voce dalmatica n.° 15.) IV. A Nicolò Tommaseo. Interno l'elezione del deputato di Lesina-Cittavecchia Girolamo Macchiedo. V. Risposta al discorso detto nel consiglio dell'impero a' 11 settembre 1861 dal deputato Dalmata Lapenna. (V. Gazzettadi Venezia N.° 217—218.).
Izv. oblik imena autora: Šime Ljubić.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Iredentizam -- Dalmacija; Dalmacija -- Politička povijest