Agli istriani e triestini - Molinari, A., političar (Tipografia internazionale, 1866)
Poziv Talijanima u Istri i Trstu da nakon Bitke kod Visa ne prihvate kao nešto konačno austrijsku vlast i gubitak ovih predjela za talijansku državu.