Poviestnička iztraživanja o Hrvoji velikom bosanskom vojvodi i spljetskom Hercegu : pisan spomenik iz dobe hrvatskoga vojvode Branimira - Ljubić, Šime, povjesničar ([s. n.], 1874)
Dva priloga Š. Ljubića; drugom prilogu dodano pismo don Mije Jerka Granića, župnika mućkog, o Branimirovu spomeniku.