Napoléon i Kraljevina Iliria ili Naredba o ustrojenju Ilirie = décret sur l'organisation de l'Illyrie : historički spomen - Gaj, Ljudevit ([S. n.], 1850)
Sadrži odluku Napolenovu o utemeljenju Kraljevine Ilirije od 14. X. 1809. i njegovu Naredbu o ustrojenju Ilirije (orig.: Decret sur. l'organisation de l'Illyrie) od 15. IV. 1811., oboje u hrv. prijevodu; nadalje pjesmu V. Vodnika, Iliria oživljena u slov. originalu i lat. prijevodu, Illyria reliviva [!]; uvod Lj. Gaja, 3—5. str.; tekst Naredbe o ustrojenju Ilirie pretiskan iz Narodnih novina. God. 16/1850, br. 12, 14, 18, 21, 24.