Per l'italianità in Dalmazia : [appunti polemici di Dalmaticus] - Inchiostri, Ugo ([s. n.], 1910)
Autor je po političkom opredjeljenju pripadao radikalnom krilu autonomaške, odnosno talijanaške stranke. U ovom djelu iznosi svoje teze za talijanski jezik u Dalmaciji.