Aigialosaurus : eine neue Eidecchse a. d. Kreideschiefern der Insel Lesina mit Ruecksight auf die bereits beschriebenen Lacertiden von Comen und Lesina : (mit Taf. III. und IV) - Gorjanović-Kramberger, Dragutin (Zagreb : Hrvatsko naravoslovno družtvo, 1892)
O fosilima guštera pronađenih u selima Vrbanj na Hvaru i Komina u Istri.
P. o.: Glasnik Hrvatskoga naravoslovnoga družtva ; god. 7.
Izv. oblik autorovog imena: Dragutin Gorjanović-Kramberger.
Na vrhu nasl. str.: Societas historico-naturalis Croatica.
Bibliografija: str. 3-4 i uz tekst.
Keywords: Gušteri -- Fosili -- Hvar (otok); Gušteri -- Fosili -- Istra