Analiza dermatoglifa digito-palmarnog i plantarnog kompleksa u obitelji : doktorska disertacija - Letinić, Damir (D. Letinić, 1995)
Sažetak: Ovaj rad je rezultat istraživanja jednog od fenotipskih obilježja čovjeka-dermatoglifa na rukama i nogama. Ona su načinjena sa željom da se istraži postoji li, i kolika je, nasljedna komponenta koja određuje osobine dermatoglifa, prijenosom nasljednih informacija sa roditelja na djecu. U radu su prikazani rezultati istraživanja 22 kvantitativne osobine digito palmarnog kompleksa i 8 kvantitativnih osobina plantarnog područja (FRDI,FRDII,FRDIII,FRDIV,FRDV,FRLI,FRLII,FRLIII,FRLIV,FRLV,GDABD,GDBCD,GDCDD,GDABL,GDBCL,GDCDL,ATD,ATL,TRC,GTABD,GTBCD,GTCDD,GTABL,GTBCL,GTCDL) na 100 obitelji (ukupno 400 osoba, i to: otac,majka i dvoje djece, 108 muške i 92 ženske djece).