Biokemija folikulinske tekućine i uspješnost izvantjelesne oplodnje u žena : doktorska disertacija - Radaković, Branko (B. Radaković, 1996)
Sažetak: U ovom radu, koji je učinjen u Zavodu za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode u Zagrebu, određivan je biokemijski sastav predovulacijske folikulinske tekućine, dobivene na dan aspiracije oocita, u 405 žena u postupku izvantjelesne oplodnje, u kojih je folikulogeneza poticana lijekovima, prema CC/endo LH,CC/HCG,CC/HMG/HCG,HMG/HCG i GnRH-A/HMG/HCG načinima. Sve su žene bile u postupku zbog mehaničkog čimbenika neplodnosti, u dobi od 26+-7 godina, urednog menstruacijskog ciklusa (28+-4 dana). Njihovi partneri su imali uredan spermiogram.