Zasnivanje ugrađenih računalnih sustava sa smanjenom osjetljivošću na kvarove : doktorska disertacija - Hocenski, Željko (Ž. Hocenski, 1996)
Sažetak: U ovom radu pozornost je posvećena zasnivanju i vrednovanju ugrađenih računalnih sustava koji toleriraju kvarove zasnovanima na mikroprocesorima i mikroupravljačima, čija je osnovna primjena u upravljanju manje složenim procesima u industriji. Opisana su neka osnovna svojstva i primjene ugrađenih računala. Prikazan je model zasnivanja sustava i postupci tijekom zasnivanja. Posebno su predstavljeni sustavi koji toleriraju kvarove. Postavljeni su osnovni zahtjevi spram zalihosti u sustavu i predstavljeni oblici zalihosti, koji su upotrebljeni pri zasnivanju navedena dva prototipa sustava. Opisani su oblici ponašanja sustava koji toleriraju kvarove u slučaju pojave kvara. Predstavljeni su neki načini otkrivanja kvarova u sustavu.