Automatizirana statistička perimetrija u procjeni stanja retinalne perfucije kod dijabetičke retinopatije : doktorska disertacija - Pahor, Dušica (D. Pahor, 1997)
Sažetak: U ovoj kliničkoj studiji istraživala sam ulogu automatitzirane statičke perimetrije kao metode za procjenu stanja retinalne perfuzije kod dijabetičke retinopatije. U studiju bilo je uključeno 32 primjera dijabertičke retiopatije u 20 dijabetičkih bolesnika, koji su bili upućeni na fluorsceinsku angiografiju iz Očne ambulante za dijabetičke bolesnike u Splošni bolišnici Maribor. U studiju bilo je kao kontrolna grupa uključenih 30 primjera kod 20 bolesnika, kod kojih nisu postojale bolesti, koje bi mogle utjecati na perfuziju mrežnice.