Zeoliti i drugi produkti alternacijskih procesa u oligocenskim i donjomiocenskim piroklastitima na širem području Macelja : doktorska disertacija - Tibljaš, Darko (D. Tibljaš, 1996)
Sažetak: U okviru ove doktorske disertacije provedena su minerološka istraživanja piroklastičkih stijena čiji se izdanci pojavljuju u sjeverozapadnom dijelu Hrvatskog zagorja u širem području Maceljske gore ( slike 2, 3, 4 i 7). Dijelu piroklastita je na OGK list Rogatec(Aničić i Juriša, 1984 i 1985), s koje su uzeti osnovni podaci o rasprostranjenosti piroklastita, pripisana gornjooligocenska do donjomiocenska starost, ali pri izradi te karte korištena je kronostratigrafska podjela za mediteransko područje koja se razlikuje od one za središnji Paratethys kojem pripadaju istraživane naslage. Po podjeli za Paratethys takva kojem prirpadaju istraživane naslage. Po podjeli za Paratethys takva starost bi odgovarala egeru tj. donjem miocenu.